Børnekulturhus Taastrupgaard

Helhedsplan for fremtidens Taastrupgaard
Boligområdet Taastrupgaard er blandt en af landets såkaldte hårde ghettoer. For at komme af med ghetto-stemplet ønskede Høje Taastrup Kommune en helhedsplan for området, der blandt andet omfatter nedrivning af blokke og opførelse af et nyt børnekulturhus.

Ja til en omfattende fornyelsesplan

I 2016 stemte beboerne i Taastrupgaard ja til en omfattende fornyelsesplan, der vil åbne bebyggelsen mod omverden og få stor betydning for både nuværende og fremtidige beboere i hele bydelen.

RUM har, frem mod beboernes afstemning, bistået Kommunen og KAB med de indledende studier og formidling af visionen om Fremtidens Taastrupgaard.

En åben og imødekommende bebyggelse

Nedrivningen af flere boligblokke skal sikre en neddeling af bebyggelsen og åbne den op som et imødekommende grønt område for både beboere og andre borgere der færdes i området. Området planlægges som et forløb af ’grønne lommer’, hvor nye bebyggelser og uderum skaber attraktive muligheder og faciliteter for beboere i og udenfor Taastrupgaard.

Et nyt børnekulturhus som et tydeligt centrum

Planen omfatter blandt andet etablering af mindre fællesskaber og et tydeligt centrum, hvor Høje Taastrup Kommune vil opføre et nyt børnekulturhus, der også samler bibliotek, daginstitutioner og skole. Det nye børnekulturhus skal fungere som en dynamo og magnet centralt i området.