Filterværket

Boliger i skovens dybe, stille ro
Nærhed til bycentrum med bøgeskoven i baghaven. Det er drømmen, som er blevet til virkelighed, med 47 familieboliger opført på det tidligere Filterværks areal i den naturskønne Grejsdal ved Vejle.

Bevaring af de landskabsmæssige kvaliteter

RUM har udviklet projektet for KUFI ApS i løbende dialog med Vejle Kommune. Samarbejdet har omfattet bistand til ny lokalplan og arkitektrådgivning i forbindelse med opførelse af bebyggelsen, der understøtter områdets landskabsmæssige kvaliteter.

I alt er der blevet plads til 47 familieboliger. Fem terrassehuse, der aftrappes fra fem etager op mod skovbrynet, ned til boliger i en etage, tættest på de nærliggende nabovillaer, samt to længe huse i to etager.

Når man står op en af tagterrasserne i den nye bebyggelse, er der en fantastisk udsigt, og man kan høre fuglesang og susen i træernes fra skoven, som ligger bagved.

Terrassehuse i pagt med naturen

Bebyggelsen ’aftrappes’ så alle beboere får glæde af stedets kvaliteter – med terrasser og frit kig ud over naturen. Det har den ekstra kvalitet at bygningerne ikke kaster skygger på nabobebyggelserne.

Bebyggelsen er orienteret så man får så meget dagslys som muligt ind i alle boliger, samtidig med at man forhindrer indkigsgener mod nabovillaerne.

Der er valgt materialer som patinerer naturligt og smukt, og ikke kræver vedligehold.

Langtidsholdbare og naturlige materialer

Langtidsholdbare og naturlige materialer sætter præg på Filterværket, som er opført med facader i naturskifer og zink. Der er valgt materialer som patinerer naturligt og smukt, og ikke kræver vedligehold.

Læs hvordan langtidsholdbare og naturlige materialer sætter præg på Filterværket og hvordan udformningen af bebyggelsen sikrer at alle beboere får glæde af stedets kvaliteter i artiklen
’I skovens dybe, stille ro’ i magasinet Das Magazink. 

 

Det er svært at finde en grund med disse kvaliteter så tæt på byens centrum, og derfor var det vigtigt for os at skabe plads til relativt mange boliger, så flest muligt kunne få gavn af stedets kvaliteter – Anders Johansen, Arkitekt og partner, RUM