Green Hydrogen Systems

Expansion of domicil, administration and production facilites
Green Hydrogen Systems (GHS) is one of the frontrunners, when it comes to green energy. RUM has designed an expansion of the company’s headquarters in Kolding, which provides larger and state-of-the-art facilities for administration and production.

Futureproof expansion

GHS designs and produces standardized electrolysis modules that convert renewable energy and water into sustainable hydrogen. In 2021, GHS moved into their new headquarters, but the space has already become too small. RUM has designed an expansion, where existing facilities are rebuilt, the administration is expanded with a new building, and four new production halls are established. The design ensures the possibility of further expansion of administration and production in the future.

Harmonious extension with a bright atrium and a large roof terrace

The new building is in architectural harmony with the existing building. The two office wings are connected by an intermediate building, on which a roof terrace is established. At the lower level, reception, meeting and conference rooms, lounge, café, canteen and Green Hydrogen Academy are gathered. The open canteen connects to the ground floor via a wide
staircase. An atrium with large windows and a sculptural orange main staircase connects the floors. The four new production halls will contain high-tech production facilities.

Future ways of working

Based on the principles of ”future ways of working”, RUM has created a house that support a dynamic workflow and changing needs. A combination of fixed and flex workstations, small focus rooms, telephone boxes and ad-hoc meeting rooms provide maximum flexibility. Common functions such as larger meeting facilities, toilets and coffee spots can be accessed by everyone in the house. On the ground floor are dressing rooms, toilets and a fitness room. From the dressing room there is direct access to the production halls and to the canteen.

Daylight and good acoustics

An optimal working environment is created with good daylight conditions and good acoustics. Large glass sections ensure visual coherence between the floors, and from the office areas there is a view of the roof terrace. Acoustic regulating surfaces secure the workplaces against unnecessary noise.

New recreational outdoor areas

In the canteen there is a view of the beautiful nature through a large glass facade, and there is access to a large terrace and orangery. From the terrace runs an “experience bridge” that can be used for walk’n talk meetings in the area, and via a wide landscape staircase you can walk from the terrace up to the arrival level and the main entrance. Additional staff parking will also be established.

Sustainability

The new construction will be certified for DGNB-Gold. Sustainable materials with long durability are used. Externally, concrete elements, wooden slat panels and edging with corten steel are used. A part of the roof is covered with sedum. Interior materials are i.a. wooden floors and sound panels in wooden slats.

User involvement

The new, open office building will support a work culture, where employees to a greater extent than before meet each other and work in open office areas. RUM has therefore led a user process with the management and the employees. Through interviews, workshops and meetings, their wishes and ideas have been included in the development of the project.

“It has been absolutely crucial to involve and engage our employees in the development of the project. RUM has managed this in a very convincing and respectful way. They have understood our business, and they have guided us well through the entire development process”, says Green Hydrogen Systems CEO Sebastian Koks Andreassen.