Chengdu Horsens Kindergarden

Danske principper for institutionsbyggeri omsættes til kinesisk virkelighed
Den nye Kindergarten i High Tech Zone Chengdu er opført i en helt ny bydel og som en del af Chengdu Century Park. Børnehaven er designet som ’lillesøster’ til en ny stor Primary School i samme område. Både børnehavens og skolens markante stjerneformer er karakteristiske landmarks for området.
Det nye danske design i kinesisk kontekst er præget af en høj grad af åbenhed og samspil med omgivelserne.

En unik fusion mellem dansk og kinesisk

Den nye børnehave i Hi-Tech Zone, Chengdu, repræsenterer en unik fusion mellem nordisk arkitektur, dansk pædagogik og kinesisk kultur og traditioner. Projektet er opført i et helt nyt distrikt og som en del af Chengdu Century Park.

Børnehaven er designet som ’lillesøster’ til en ny stor Primary School i samme område.

Børnehave udviklet sammen med brugerne

RUM har i designforløbet haft et tæt samarbejde med den kinesiske bygherreorganisation og desuden afholdt flere inspirationsoplæg om tendenserne i dansk byggeri til leg- og læring. Sammen med interessenterne har vi været studiebesøg i en række spændende institutioner og vi har introduceret brugerinvolvering gennem mini-workshops med aktørerne i den nye børnehave og skole.

Gennem et tæt samarbejde med bygherrer og brugere fik vi udviklet en ny børnehave med et højt niveau af transparens og stor variation i legemiljøerne.

Chengdu – en Søsterby til Horsens

RUM har designet den nye børnehave i en fælles rådgivning med Horsens Architects. Opgaven blev grundlagt i en søsterby alliance mellem Chengdu og Horsens, Danmark.

RUM har ligeledes, i team med Horsens Architects, designet en ny stor skole i Chengdu. Skolen er opført i samme område og designet som ’storesøster’ til Chengdu Horsens Kindergarten.
Læs mere om Chengdu Horsens Primary School.