Parkeringsanlæg Frederiksberg

Parkeringsanlæg og offentligt plads
RUM har i samarbejde med CASA A/S og Rambøll vundet den prestigefyldte konkurrence om nye parkeringsanlæg i OPS for Frederiksberg Kommune, der nu vil transformere en række centrale områder af byens centrum.

En sammenkobling af p-kælder og plads

Opgaven omfatter etablering af nyt anlæg med tilhørende offentligt byrum på Langelands Plads samt optioner på tilsvarende opgaver på hh. Julius Thomsens Plads samt ved Frederiksberg Rådhus. Der er i vinderforslaget stort fokus på en sammenkobling imellem p-kælder og plads, både visuel og fysisk: Om dagen trækker store lanterner, indeholdende trapperum og elevatorer dagslys ned i huset. Om aftenen vil kunstlys oplyse de træbeklædte lanterner, således at pladsen virker imødekommende og attraktiv.

Forslaget søger at skabe stor tryghed både i selve p-huset og på pladsen, hvorfor belysning og wayfinding har fået stor opmærksomhed.

Tryghed er kodeordet

Forslaget søger at skabe stor tryghed både i selve p-huset og på pladsen, hvorfor belysning og wayfinding har fået stor opmærksomhed. Alle trappetårne er indvendigt iklædt en ”hud” af farvet og lysende plexiglas, som både er en del af wayfinding strategien, og som gør det nemt at finde frem til nærmeste opgang / elevator.

Vand som en aktiv del af byrumsinventaret

Vand er en mere aktiv del af byrumsinventaret. En række vanddysser med varierende højde og vandtryk skaber et dynamisk legelandskab af pjaskende vand. Der er i projektet stor fokus på bæredygtighed i både valg af materialer, energioptimering, belysning mv. Der er derfor også indarbejdet solceller som en integreret del af lanternerne.

Alle trappetårne er iklædt en ”hud” af farvet og lysende plexiglas, som både er en del af wayfinding strategien, og som gør det nemt at finde frem til nærmeste opgang / elevator.