Tørring Administrationshus

DGNB certificeret byens hus
Visionen for det nye administrationshus i Tørring var at skabe et fyrtårnsprojekt for bæredygtighed i Hedensted Kommune. Et byens hus, der rummer værdier og funktioner for medarbejderne og for byens borgerne.

Moderne, lyst og åbent kontormiljø

Tørring Administrationshus ligger ud til byens centrale torv og indgår som en vigtig brik i Hedensted Kommunes strategi om at omdanne Tørring bymidte til et identitetsskabende byrum. Den fireetagers bygning rummer et åbent kontormiljø til de ca. 90 kommunale medarbejdere i forvaltningen for Fritid og Fællesskab. Indretningen er åben og lys med brug af varme og sanselige materialer som træ og bæredygtig gummibelægning. Trælameller på flere vægge giver en behagelig akustik. En blanding af åbne og mere private arbejdszoner giver medarbejderne et moderne og rart arbejdsmiljø, der understøtter forskellige fleksible arbejdsformer

Et hus designet til samarbejde

Det nye kontorbyggeri er et socialt bæredygtigt hus, hvor designet understøtter samarbejde mellem forvaltningen og byens borgere samt internt i huset. Den underste etage er åben og transparent med store glaspartier og rummer funktioner for borgerne. De tre øverste etager er indrettet med lyse, åbne kontorarealer med meget få lukkede kontorer. En gennemgående trappe op igennem huset udgør sammen med en række små møderum og ”kafferum” rygraden i huset. Den markante limegrønne trappe skaber både sammenhæng og visuel kontakt mellem etagerne og er et mødested for medarbejderne.

Tag med på en tur op ad trappen med kig til kontorerne (vimeo)

Borgerne inviteres indenfor hele døgnet

I stueplan er der offentlig adgang til reception, café og mødelokaler, som kan bookes af byens borgere og foreninger til møder, foredrag eller lignende – også om aftenen og i weekenden. Den transparent stueetage giver indblik og indsigt i husets offentlige liv.

På tagterrassen kan medarbejderne og byens borgere nyde den fantastiske udsigt over Tørring og omegn. Her kan også afholdes arrangementer for op til 50 personer. Man kan gå direkte fra byens torv til tagterrassen via Himmeltrappen, der er en integreret del af husets facade, eller via en elevator inde i huset. Tanken er, at det nye administrationshus bruges og er fuldt af liv på alle tider af døgnet.

Bestig Himmeltrrappen, og nyd udsigten fra tagterrassen (vimeo)

Varierede facader med skyggespil

Facaderne er udført i smukke, harmoniske kvalitetsmaterialer i en kombination af store glaspartier, lys sandfarvet murværk og en gylden aluminiumsbeklædning. Murværket er udført med fine detaljer som reces-murværk og standerskifter. Det skiftende lys på facaden skaber et konstant foranderligt skyggespil, der fortæller om dagens og årstidernes skiften. På taget og rundt langs bygningens kant er der plantet mos-sedum, så bygningen afgrænses smukt fra den omkringliggende hårde belægning. Ved siden af administrationshuset er der anlagt parkering.

DGNB-certificeret byggeri

Der er i projektet lagt særlig vægt på brugerproces, DGNB og Commissioning.
Tidligt i projektet satte teamet barren højt ved at gå efter DGNB Guld fremfor en Sølv-certificering, som var det oprindelige mål.

Projektet er udviklet i et tæt samarbejde med brugerne af huset. Det har b.la. resulteret i, at RUM har specialdesignet kontorinventar til huset i form af en serie rumdelende og lydabsorberende møbler.

Det omfattende tekniske anlæg i huset er udviklet i tæt samarbejde med bygherre, hvor en commissioning-konsulent har udført tests af anlægget og efterfølgende undervist i drift og vedligehold.