Vetaphone

Virksomhed får nyt ansigt og arbejdspladser
I samarbejde med DN Construction har RUM vundet totalentreprisekonkurrencen vedr. nyt domicil som tilbygning til Vetaphone i Kolding. Projektet transformerer dels virksomhedens arkitektoniske udtryk via et nyt- og signifikant ”ansigt” ligesom der etableres ny administration med fleksible arbejdspladser.

Et nyt ansigt

Vetaphones nye domicil placeres direkte op mod det eksisterende hus, som en slank to etagers bygning. Et dynamisk facadeforløb tegner den markante nye bygning, hvori den eksisterende ejendom indskrives og forsvinder som en del af den nye struktur.
Et selvstændigt oplyst vindfang markerer hovedindgangen til Vetaphone. Med bagvæggen malet i den genkendelige røde logofarve, ledes gæsten tydeligt ind i huset.

”RUM havde sat sig grundigt ind i vores behov. Havde lyttet til hvad vi havde givet udtryk for mellem linjerne og konverteret det til nogle skitser, der ramte os lige i maven. Det betød meget for os – det gjorde hele forskellen”.

Frank Eisby, CEO og Partner Vetaphone

Tankerne bag bygningens ydre arkitektur, var netop at give virksomheden et voluminøst og visuelt løft, uden at give afkald på virksomhedens historie og DNA.

Kontakt mellem administration og produktion

I området mellem produktion, der nyindrettes i den eksisterende bygning, og administration placeres en række funktionskerner, der rummer diverse bifunktioner, som fx trappekerner, elevator, toiletter og teknikskakte. Ved hjælp af store glaspartier åbnes den gamle facade i stueplan flere steder op ind mod produktionen, således at der opstår både visuel og funktionel kontakt mellem administration og produktion.

Åbninger i dækket skaber visuel kontakt i den vertikale akse og flere en transparente glasvægge bibeholder nærheden mellem administration og produktion.

”Med åbne kontorlandskaber, er der mere samarbejde, og man undgår klikedannelse. Vetaphone er en familievirksomhed, men det er også en kulturmæssig familievirksomhed. Og når man har en familiekultur, så skal man nødigt have en situation, hvor medarbejderne føler, der er et os og der er et dem”.

Frank Eisby, CEO og Partner Vetaphone

Visuel kontakt mellem stue og 1.sal

Midt i bygningen i stueetagen placeres kantinen som et stort åbent rum med adgang til køkken. Første salen fremstår med store markante åbninger i dækket, der sikrer visuel kontakt ned til stueetagen, samt definerer mindre opholdszoner og møderum.

Gevinsten af den store udvidelse er et forbedret arbejdsmiljø med flere kvadratmeter, øget stolthed blandt de ansatte og et markant løft af virksomhedens image.