Rehabiliteringscenter Toften er indstillet til Årets Sundhedsbyggeri

Vi er hos RUM stolte over at Rehabiliteringscenter Toften i Kerteminde er blandt de nominerede til Årets sundhedsbyggeri!
NohrCon sætter fokus på de mange spændende sundhedsbyggerier, der bliver bygget og genopbygget rundt omkring i landet netop nu. Fire projekter, som har gjort det ekstra godt, er indstillet til prisen.

Indtil d. 6 november kl. 12 kan du være med til at afgive din stemme til
Årets Sundhedsbyggeri 2017

Rehabiliteringscenter Toften er et visionært byggeri, som er udviklet med afsæt i teorien om helende arkitektur kombineret med et dybtgående kendskab til borgerens behov.

“Der er generelt fokus på gode dagslysforhold i borgerstuerne og fællesarealer. Der er højt fokus på glidende overgange mellem inde og ude ved udhæng, som fungerer som overdækninger, solafskærmning mm. Det gode materialevalg i borgerstuen giver en næsten hotelagtig atmosfære.”

Dommerudtalelse, NohrCon

Toften et markant byggeri med en cirkulær planløsning, der afsluttes af gavlmotiver mod ankomstsiden og Kertinge Nor, en del af Kerteminde Fjord.

Overskuelighed, effektivisering af personalets arbejdsgange samt privathed for borgerne har været vigtige parametre i disponeringen af huset. Den cirkelrunde bygningskrop og gårdrummet tilfører centeret en stor grad af transparens mod de centrale fællesarealer mens borgerstuerne opnår ro og privathed langs bygningens yderfacade.

Arkitekturen har tydelig rod i den nordiske tradition både i udtryk, materialevalg og dagslysets store rolle. Bygningen åbner sig mod alle verdenshjørner og tilføres hele spektret af dagslyskvaliteter.

Samtidig skaber store klassiske tagudhæng en passiv, integreret, men også effektiv, solafskærmning mod solen og sikrer at der er reel mulighed for udendørs ophold og træning – også i regnvejr.

”Det har været spændende og udbytterigt at teste sammen med brugerne i forbindelse med projektet. At teste i 1:1 skaber stor værdi både for os, men i høj grad også for brugerne, der af erfaring kan have svært ved at diskutere funktionalitet, størrelse og indretning med udgangspunkt i en tegning”

Claus Jensen, partner, RUM

Noget af det der gør Toften helt unik er at husets visioner og arkitektur bygger på en grundig brugerinvolvering med inddragelse af borgere, sundhedspersonale og fageksperter.

Testpersoner bestående af medarbejdere og borgere har gennemspillet forskellige hverdagsscenarier for på den måde at optimere centerets areal og indretning så det spiller sammen med konkrete arbejdssituationer.

Se flere billeder og læs mere om Rehabiliteringscenter Toften.