Stor opbakning til skelsættende boligprojekt i Ansager

Interessen blandt borgere og kommende beboere i Ansager var overvældende ved seneste generalforsamling for Ansager Byudvikling, hvor foreningen i samarbejde med boligforeningen ALFABO og RUM præsenterede det endelige forslag til 25 nye almene boliger – under projektnavnet Ansager Søpark.

Projektet er skelsættende for den lille by Ansager – mellem Grindsted og Varde – som gennem flere år har kæmpet med, at tiltrække tilflyttere til byen. En af udfordringerne har været, at der mangler attraktive lejeboliger i byen.

”Vi har så meget at byde på i Ansager. Boligområdet er en del af en større helhedsplan om at udbygge og gentænke de rekreative områder omkring Søparken, Ansager Å og Den Gamle Mølle, som skal være med til at give vækst i og omkring Ansager.”

Elise Saxild Kristensen, Bosætning og turisme, Ansager Byudvikling 

Søparken har været næsten to år undervejs. Byggeriet af ALFABOs nye boligafdeling er i høj grad født af et engagement fra lokale ildsjæle i bosætningsudvalget under Ansager Byudvikling, som i foråret 2017 kontaktede boligselskabet med ideen om byggeriet af de 25 attraktive lejeboliger. Dertil kommer et betydende medspil fra Varde Kommune samt en stor politisk velvilje og opbakning til projektet.

I et tæt samarbejde mellem Ansager Byudvikling, ALFABO, RUM og ingeniørfirmaet LB Consult er der skabt et nyt boligområde med en særdeles grøn karakter. Beboerne får udsigt til marker og ned til Søparken, og med et udvidet stisystem med tryg og tæt adgang til byens faciliteter, skolen, børnehaven mv.

”Det er et projekt vi har skabt i fællesskab med stor opbakning fra lokale ildsjæle og politisk velvilje. Et projekt der skaber glæde for hele byen. Vi i ALFABO glæder os meget til dette projekt som skal være med til at skabe udvikling i Ansager.

Bent Jacobsen, Bestyrelsesformand, ALFABO

Boligbebyggelsen ligger på kanten mellem by og land og vil således appellere til folk, der har lyst til at bo i tæt kontakt med naturen, og samtidigt nyde godt af byens tilbud. Bebyggelsen fremstår som en kombination af to etagers dobbelthuse samt rækkebebyggelser i ét plan.

Hele området holdes stort set bilfrit. Alle adgangsveje til boligerne etableres som grusveje og fælles grønne områder med bevoksning efter princippet ”vild med vilje”. Begge dele er med til at give en hyggelig ”kolonihave” stemning samt underbygge gode bæredygtige principper, som fx naturlig nedsivning af regnvand og et rigt dyreliv.

”Projektet handler i høj grad om at skabe en socialt bæredygtig boligbebyggelse, hvor beboerne kender hinanden og kommer hinanden ved. I Søparken kommer man til at bo tæt på hinanden og i projektet er der flere steder forsøgt, at ”viske” nogle af grænserne mellem det private og det offentlige rum lidt ud. Det samme gælder for ”det grønne”, hvor de trimmede græsplæner flere steder møder en lidt mere utæmmet engbeplantning, hvor der skabes fine fælles naturoplevelser.”

Jakob Ivan Larsen, arkitekt, RUM

I bebyggelsen anvendes gode naturlige og langtidsholdbare materialer, der i farver og tekstur vil fremstå harmoniske i forhold til områdets naturlige karakter. Boligerne er i varierende størrelser, der spænder fra 3-4 rum og med boligarealer fra 89-104 m2, og henvender sig til både seniorer og familier. Boligerne forventes klar til indflytning sidst i 2020.

Læs mere om Søparken.